кадър 7/8 твРедактор: БНБ също носи отговорност за концентрацията на кредите

...
кадър 7/8 твРедактор: БНБ също носи отговорност за концентрацията на кредите
Коментари Харесай

Любомир Каримански, ИТН: БНБ също носи отговорност за концентрацията на кредите на ББР

кадър 7/8 тв

Редактор: 

Българска народна банка също носи отговорност за концентрацията на кредите на ББР в няколко огромни компании. Тя би трябвало да управлява лиценза на банката и дали тя извършва функционалността си да оказва помощ на вложенията в дребния и междинен бизнес. Това разяснява в предаването на 7/8 тв „ Студио Хъ ” банковия специалист от парния „ ИТН ” Любомир Каримански.

Най-същественото, което би трябвало да се прегледа при Българската банка за развиване, е % на обезценки и хранителни запаси. Каримански изясни, че става въпрос за това, че на всеки 30 дни застрашените заеми би трябвало да се покрие. По негови думи, такива са 45% от заемите в ББР.

Друг значим въпрос е кой и по какъв начин е направена оценката на обезпечението на заемите. Българска народна банка е длъжна да управлява и това, както и лиценза на банката като цяло, като това се отразява в следствие от инспекциите, изясни Каримански.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР